- o conopida mica desfacuta buchetele
- o ceapa mare
- un morcov mare
- 2 cartofi medii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare,piper
- 1 foaie de dafin
- 1 frunza de leustean
- 1 lingurita de cimbru si marar uscat
Preparare :
- Buchetelele de conopida se spala.Ceapa si morcovii se dau pe razatoare.Cartofii se curata si se taie cubulete.
- Intr-o oala se pun ceapa si morcovii la calit in cele 2 linguri de ulei.Se adauga cate putina apa pana ceapa este inmuiata.Se adauga cartofii si cateii de usturoi curatai si tocati marunt.
- Se adauga apa cat sa acopere legumele si se lasa la fiert ,la foc mediu, aproximativ 10 minute.
- Se adauga leusteanul ,foaia de dafin si conopida si se adauga cu apa atat cat sa acopere toate legumele.
- Se lasa la fiert pana legumele sunt bine patrunse.Se scoate foaia de dain.
- Se mixeaza totul cu blendarul vertical si se drege de sare , piper si condimentele uscate, cimbru si marar.
- Se serveste cu crutoane de paine sau cu parmezan ras.
Pofta buna!
sursa:http://www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida
sursa:http://www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu