marți, 8 ianuarie 2013

PAPANASI PRAJITI CU BRANZA DE VACI

Papanasi prajiti cu branza de vaci
Ingrediente :
  • 500 gr branza dulce de vaci scursa bine
  • 3 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 250 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat stinsa cu 1 lingurita suc de lamaie
  • 3 linguri gris
  • un praf de sare
  • 1/4 l ulei
  • smantana dulce min.30% grasime
  • dulceata de afine sau visine



 Preparare :
          Branza dulce de vaci se paseaza foarte bine cu o furculita.Se adauga restul ingredientelor  se framanta pana devine o compozitie omogena.Se pot framanta cu mixerul manual.Pe blatul de lucru se presara faina , se rastoarna compozitia de papanasi si i se da forma de sul gros.Se taie 12 bucati a cate 100 gr fiecare(aproximativ) . Din 10 bucati se formeaza mingi rotunde ,care se dau prin faina , apoi se  aplatizeaza si li se da forma de  colacei rotunzi cu gaura la mijloc.Din celelalte 2 bucati ramase se fac 10 bilute mai mici care vor forma capacul papanasilor.Cand toti papanasii sun gata , se infierbanta cu ulei o tigaie mare cu focul dat la maxim.Cand ulei este foarte incins se aduga atatia papanasi cati incap in tigaie fara sa se lipeasca unul de altul.Imediat se da focul la mediu si se lasa papanasii la prajit aproximativ 5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.Se scot pe masura ce sunt facuti pe servetele pentru a lasa surplus de ulei.Se servesc la portie impreuna cu smantana si dulceata acrisoara ( de afine sau visine) .
Sunt cei mai buni papanasi prajiti care i-am mancat!Pufosi , neincarcati de ulei , deliciosi!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...