joi, 31 ianuarie 2013

FILE DE PASTRAV PANE CU MAMALIGA SI SOS DE USTUROI

Ingrediente :
  • 1 kg file de pastrav cu piele
  • 2 oua sau 2 albusuri de ou + un ou intreg
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
Pentru sos :
  • 400 ml iaurt 3% grasime
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare


Prepararea fileurilor de peste pane :
  • Fileul de peste se usuca cu un servet de bucatarie.
  • Ouale se bat spuma cu o lingurita de sare.
  •  Se incinge o tigaie de ceramica cu 2 linguri ulei masline.
  • Fileurile de peste se dau prin faina , apoi prin ou si se pun la prajit in tigaie.
  • Restul de ulei se adauga pe masura ce prajim toate fileurile.
Prepararea sosului de usturoi cu iaurt :
  • Usturoiul se curata si se zdrobeste.
  • Iaurtul se amesteca cu sarea si usturoiul.
Pestele pane se serveste alaturi de sos de usturoi si mamaliga.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...