marți, 29 ianuarie 2013

PAPANASI FIERTI CU BRANZA DE VACI


Ingrediente :
  • 500 gr.branza dulce de vaci 
  • 2 oua de marime medie
  • 3 linguri cu varf gris
  • 4 linguri pline de faina alba sau tip 650
  • un varf cutit sare
  • 2 linguri zahar sau xilytol
Pentru pesmetul prajit :
  • 300 gr pesmet
  • 50 gr unt
  • optional miez de nuca macinat
  • zahar , xilytol sau miere dupa gust



 Preparare :
  • Se pune pe foc o oala mare cu 2 l apa la fiert .Intr-un vas se zdrobeste bine cu furculita branza dulce de vaci .Se adauga ouale , grisul , faina , sarea si zaharul .Se omogenizeaza.Cu o lingura de supa se ia un sfert de lingura  din compozitia de branza. Cu mainile umede se formeaza pe rand papanasii sub forma de mici bilute de branza .Cand am format papanasi din toata compozitia de branza ii punem la fiert in apa care clocoteste incet.Se lasa la fiert 5 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata apei.
  • Separat se pregateste o tigaie in care se topesc 50 gr unt , se adauga pesmetul si se lasa pe foc pana se rumeneste .Se poate adauga si miez de nuca .Se stinge focul si se adauga zahar sau xilytol dupa gust.
  • Papanasii fierti se imbraca in pesmetul prajit amestecat cu nuca si zahar.Se pot stropi cu miere.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...