Ingrediente pt 4 persoane
- - 4 vinete mari
- - 3 catei de usturoi
- - 50-70 ml ulei de masline
- - o lingurita de sare roz de Himalaya
- - piper negru proaspat rasnit
- - 100 ml iaurt grecesc
- - cateva frunze de patrunjel proaspat sau telina (optional)
Preparare:
1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Vinetele se taie in jumatate pe lungime, apoi se cresteaza de 2-3 ori tot pe lungime, avand grija sa nu se patrunda pana la
coaja.
3. Usturoiul se zdrobeste intr-o cescuta,se adauga
uleiul de masline si iaurtul .Se amesteca.
4. Se aranjeaza jumatatile de vinete intr-un vas
termorezistent, apoi se ung cu ulei si sare patrunzand prin crestaturi avand grija ca intreaga suprafata a vinetelor sa fie unsa cu ulei ( se mai adauga
ulei daca este necesar). Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat rasnit.
5. Vinetele se coc la 190 grade Celsius timp de 50 de
minute, sau pana cand sunt bine rumenite.
6. Pentru servire se adauga cateva lingurite sos de
iaurt grecesc .
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu