vineri, 14 august 2015

VINETE LA CUPTOR CU IAURT SI USTUROI






Ingrediente pt 4 persoane
  • - 4 vinete mari
  • - 3 catei de usturoi
  • - 50-70 ml ulei de masline
  • - o lingurita de sare roz de Himalaya
  • - piper negru proaspat rasnit
  • - 100 ml iaurt grecesc
  • - cateva frunze de  patrunjel proaspat sau telina  (optional)
Preparare:
1.    Se preincalzeste cuptorul  la 190 grade Celsius.
2.    Vinetele se taie  in jumatate pe lungime,  apoi se cresteaza de 2-3 ori tot pe lungime, avand grija sa nu  se patrunda pana la coaja.
3.     Usturoiul se zdrobeste  intr-o cescuta,se adauga uleiul de masline si iaurtul .Se amesteca.
4.      Se aranjeaza  jumatatile de vinete intr-un vas termorezistent, apoi se ung cu ulei si sare patrunzand prin crestaturi avand grija ca intreaga suprafata a vinetelor sa fie unsa cu ulei ( se mai adauga ulei daca este necesar). Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat rasnit.
5.     Vinetele se coc  la 190 grade Celsius timp de 50 de minute, sau pana cand  sunt bine rumenite.
6.     Pentru servire se adauga cateva lingurite sos de  iaurt grecesc .

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...