Aluatul de tarta
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 4 oua intregi
- 200 gr faina
- 150 gr zahar pudra
- 1/2 coaja rasa de lamaie
- 1 pachetel zahar vanilat
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri rom,lapte sau apa
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 750 gr mere curatate si taiate cubulete (max 1cm x 1cm)
- 2 linguri gem amestecate cu putina apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 45 gr zahar pudra
- Toate ingredientele pentru aluatul de tarta se amesteca pana la omogenizare apoi se incorporeaza merele.
- Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius , aproximativ 40 minute.
- Cand tarta este gata , se scoate din cuptor si se pensuleaza cu siropul de gem amestecat cu apa.
- Se lasa la racit complet.
- Peste tarta rece se adauga glazura de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu