vineri, 14 august 2015

SUPA CREMA DE CONOPIDA

Ingrediente :
  • 1/2 conopida mare (cca 1.8 kg)
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa alba sau rosie
  • 2 cartofi
  • 1 bucata mica de radacina de telina
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,piper
  • cascaval ras sau taiat cubulete pentru servit
Portii: 6-7 portii
Preparare:
  1. Se desface conopida buchetele.
  2. Se curata ceapa ,morcovul ,cartofii ,usturoiul si telina .Se taie cubulete .Se calesc putin intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Se adauga si conopida rupta in buchetele , o lingurita de sare si apa cat sa acopere legumele .Oala se acopera cu un capac si se fierb legumele , din momentul cand apa incepe sa clocoteasca  aproximativ 15 -20 minute , pane toate legumele sunt moi.
  4. Se mixeaza bine toate legumele si cu zeama lasta de ele cu blenderul vertical.
  5. Se drege de sare si piper.
  6. Se serveste  presarata cu cascaval ras , cubulete de cascaval si/sau cu crutoane de paine .
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...