- 1/2 conopida mare (cca 1.8 kg)
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa alba sau rosie
- 2 cartofi
- 1 bucata mica de radacina de telina
- 2 catei de usturoi mari
- 1 lingura ulei de masline
- sare,piper
- cascaval ras sau taiat cubulete pentru servit
Preparare:
- Se desface conopida buchetele.
- Se curata ceapa ,morcovul ,cartofii ,usturoiul si telina .Se taie cubulete .Se calesc putin intr-o lingura de ulei de masline.
- Se adauga si conopida rupta in buchetele , o lingurita de sare si apa cat sa acopere legumele .Oala se acopera cu un capac si se fierb legumele , din momentul cand apa incepe sa clocoteasca aproximativ 15 -20 minute , pane toate legumele sunt moi.
- Se mixeaza bine toate legumele si cu zeama lasta de ele cu blenderul vertical.
- Se drege de sare si piper.
- Se serveste presarata cu cascaval ras , cubulete de cascaval si/sau cu crutoane de paine .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu