- 1 capatana de broccoli
- 100 gr de sunca sau bacon taiata cuburi marunte
- 3 cozi verzi de ceapa taiate marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 3 rosii mari taiate cuburi mici
- 1/2 catel usturoi , curata si taiat marunt
- 2 lingurite mustar
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de mere
- sare
- piper
- Capatana de broccoli se introduce intr-un vas cu apa clocotita , atat cat sa acopere toata capatana de broccoli si se lasa la fiert 1 minut.
- Se scoate , se lasa la racit intr-o strecuratoare .Inflorescenta cu o parte din cozile capatanii de broccoli se taie foarte marunt si se transfera intr-un bol.
- Intre timp , sunca sau bacon-ul se prajeste intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline , pana devine crocant.
- Se prepara dressingul .Toate ingredientele pentru dressing se pun intr-un borcanel cu capac care se agita cateva secunde pana dressing-ul e omogen.
- Se asambleaza salata : peste broccoli se toarna dressing-ul , cozile de ceapa ,bacon-ul si rosiile.Se amesteca .Se gusta de sare si piper.Se lasa 30 min la rece pentru a se intrepatrunde aromele .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu