500 g capsuni
- 400 g faina
- 300 g iaurt grecesc
- 180 g zahar
- 170 ml ulei sau unt topit sau 100 ml unt topit si 70 ml lapte
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
1.Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
2.Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
3.Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.
4.Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.
5.Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.
6.Peste aluat aseazam capsunile taiate.
7.Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
8.Lasam prajitura sa se raceasca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu