vineri, 2 martie 2012

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente :

1 pui (cca 1 kg) sau daor pulpe sau aripi de pui;
1 ceapa;
2 morcovi;
1 radacina de patrunjel;
1 telina;
4 oua(galbenusurile);
50 ml lapte gras;
1 lamaie mare;
4 linguri orez fiert;(optional)
100 g smantana;
2 l apa;
1 lingura leustean verde tocat;
1 lingura patrunjel verde tocat;
1 lingura marar proaspat tocat;
sare;
piper boabe(optional)




Preparare :
1. Ceapa se taie marunt , morcovii ,radacina de patrunje , telina se dau pe razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in 2 linguri ulei si putina apa. Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la calit impreuna cu restul legumelor.Se completeaza cu 2 l apa  cu sare si se lasa la fiert; supa se spumeaza de 3-4 ori (timpul de fierbere este de 30-40 minute). 2. Odata zarzavatul si carnea fierte, se scoate carnea si se dezoseaza (optional) sau se la sa intreaga , in functie de partile puiului folosite . In alt vas, se bat galbenusurile de ou cu laptele si smantana si se toarna supa fierbinte , dupa ce am luat-o de pe foc .3. Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si se mai da totul in clocot 4-5 minute. Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata tocata marunt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...