Ingrediente :
1 pui (cca 1 kg) sau daor pulpe sau aripi de pui;
1 ceapa;
2 morcovi;
1 radacina de patrunjel;
1 telina;
4 oua(galbenusurile);
50 ml lapte gras;
1 lamaie mare;
4 linguri orez fiert;(optional)
100 g smantana;
2 l apa;
1 lingura leustean verde tocat;
1 lingura patrunjel verde tocat;
1 lingura marar proaspat tocat;
sare;
piper boabe(optional)
Preparare :
1.
Ceapa se taie marunt , morcovii ,radacina de patrunje , telina se dau pe
razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in 2 linguri ulei si putina
apa. Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se
pune la calit impreuna cu restul legumelor.Se completeaza cu 2 l apa cu
sare si se lasa la fiert; supa se spumeaza de 3-4 ori (timpul de
fierbere este de 30-40 minute). 2.
Odata zarzavatul si carnea fierte, se scoate carnea si se dezoseaza
(optional) sau se la sa intreaga , in functie de partile puiului
folosite . In alt vas, se bat galbenusurile de ou cu laptele si smantana
si se toarna supa fierbinte , dupa ce am luat-o de pe foc .3.
Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si
se mai da totul in clocot 4-5 minute. Dupa ce se ia de pe foc se adauga
verdeata tocata marunt .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Printfriendly
-
Papanasi prajiti cu branza de vaci Ingrediente : 500 gr branza dulce de vaci scursa bine 3 oua 3 plicuri de zahar vanilat 250 gr fa...
-
Ingrediente : 1 kg file de pastrav cu piele 2 oua sau 2 albusuri de ou + un ou intreg 2 linguri faina 1 lingurita sare 4 linguri ulei...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu