joi, 15 martie 2012

Ciorba de perisoare

Ingrediente :
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mijlocie
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 ardei 
  • 1-2 rosii
  • 1/4 l zeama de varza , bors sau zeama de lamaie
  • frunze de leustean
  • frunze de patrunjel
  • 150 gr. carne tocata amestec proc +vita
  • 1 lingurita orez
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei

 Preparare :
 Morcovul , telina , ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de ulei si 2 linguri de apa , ca sa-si dezvolte aroma, 10 minute , adaugand pe rand apa atat cat sa acopere legumele .Apoi se pun 2 -2,5 l de apa.Se lasa sa fiarba 1/2 ora .In acest timp se pregatesc perisoarele .Se amesteca carnea cu orezul , albusul de ou , faina si sarea . Se ia cate o lingurita din compozitia rezultata si se fac bilute in palmele udate cu apa rece.Perisoarele se pun in apa clocotinda.Cand toate sunt gata se lasa sa fiarba 1/2 ora , apoi se pune borsul sau alta acreala dupa preferinta.Se lasa sa dea cateva clocote.Se trage apoi ciorba la o parte si se potriveste de sare si piper.Se adauga galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lichid din ciorba .Se adauga patrunjel si leustean tocat.Cine doreste poate sa o dreaga cu  100-150 g smantana.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...