duminică, 19 august 2012
ARDEI SI ROSII UMPLUTE LA CUPTOR
Ingrediente :
4-5 ardei grasi rosii si verzi
4 rosii de marime medie
500 gr carne tocata amestec vita si porc
1 morcov
2 tije de telina apio
1 ceapa
1 foaie de dafin
300 ml rosii pasate
1 legatura de patrunjel
1 lingura faina
ulei
sare
piper
Preparare :
1.Taiati cubulete marunte morcovul,telina si ceapa. Puneti-le la calit intr-o lingura de ulei si putina apa.Lasati-le la calit pana se inmoaie , adaugand pe rand cate putina apa.
2.Adaugati , apoi si carnea tocata , foaia de dafin si o lingurita de sare .Lasa-ti sa se inabuse bine , adaugand din cand in cand apa.
3.In acest timp , taiati ardeii pe jumatate si indepartati-le cotorul cu seminte si nervurile.Taiti la fiecare rosie cate un capacel dinspre partea cu codita , si scobiti miezul acestora cu o lingurita.
4.Cand canea este bine patrunsa adaugati pulpa rosiilor taiata cubulete marunte.Mai lasati pe foc toata compozitia aproximativ 5 min.Asezonati cu patrunjel taiat marunt , sare si piper dupa gust.
5.Umple-ti rosiile si ardeii cu ceasta compozitie.Aseza-ti rosiile si ardeii umpluti intr-un vas de yena sau intr-o tava . Adaugati peste acestea 300 ml de rosii pasate.Dati la cuptor la 180 grade Celsius 30-40 min , adaugand din cand in cand sosul de rosii peste rosiile si ardeii umpluti.
6.Inainte cu 5 min de a fi gata faceti un amestec dintr-o lingura de faina si sosul rezultat de la rosiile si ardeii umpluti si turnati inapoi in tava peste acestea .Lasati la cuptor inca 5 min .
7.Servi-ti aceasta mancare calda.
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Printfriendly
-
Papanasi prajiti cu branza de vaci Ingrediente : 500 gr branza dulce de vaci scursa bine 3 oua 3 plicuri de zahar vanilat 250 gr fa...
-
Ingrediente : 1 kg file de pastrav cu piele 2 oua sau 2 albusuri de ou + un ou intreg 2 linguri faina 1 lingurita sare 4 linguri ulei...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu