Ingrediente :
- o conopida medie
- 250 ml lapte
- 150 faina
- 1 ou
- 250 g pesmet
- sare
- piper
Preparare :
1.Conopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert in apa suficienta, cu o lingura de sare, pentru 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca sau pana cand intra furculita usor in ea.
2. Se scoate conopida si lasa sa se raceasca complet. Se taie dinspre spate catre inflorescente, separand buchetelele pe rand unul de celalalt.
3. Se bate oul cu laptele, un praf de sare si piper si se incorporeaza faina. Se trec buchetelele de conopida prin amestecul rezultat, apoi prin pesmet si se prajesc in baie de ulei, 2-3 minute fiecare.
4.Buchetelele de conopida pane se servesc cu o un sos de iaurt cu usturoi.
3. Se bate oul cu laptele, un praf de sare si piper si se incorporeaza faina. Se trec buchetelele de conopida prin amestecul rezultat, apoi prin pesmet si se prajesc in baie de ulei, 2-3 minute fiecare.
4.Buchetelele de conopida pane se servesc cu o un sos de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu