- 500 gr linte rosie sau verde
- 2 cepe medii curatate si taiate solzisori
- 4 rosii taiate cubulete
- o lingura patrunjel uscat sau o legatura patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi curatati si taiati grosier
- o lingurita coriandru macinat
- un varf lingurita (1/4 lingurita) chimen
- o lingurita boia dulce
- 2 lingurite sare
- Intr-o oala se adauga uleiul , ceapa , rosiile , usturoiul si patrunjelul.
- Se calesc la foc potrivit 5 minute.
- Se adauga lintea , impreuna cu restul condimentelor.
- Se adauga aprox.2 l apa .
- Se fierbe supa pana cand lintea si legumele sunt fierte.
- Se ia oala de pe foc si se mixeaza compozitia pana devine o pasta fina.
- Supa se pune in boluri si se serveste asezonata cu ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu