Ingrediente :
3 buc dovlecei -dimensiune medie
2 cepe potrivite
1 lingura ulei de masline
2 linguri pline de smantana fermentata grasa
2 linguri rase faina
100 ml de lapte
sare
piper
cimbru
optional -1 lingurita otet de mere
Preparare :
Ceapa se taie solzisori.Dovleceii se dau pe razatoare.Intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei de masline ,se adauga ceapa taiata solzisori.Se lasa ceapa la calit , adaugand cate putina apa ,pana se inmoaie.Apoi se adauga dovleceii .Se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt patrunsi bine dovleceii .Daca mancarea scade prea mult si dovleceii nu sunt facuti se mai adauga cate putina apa.La final se face un amestec din faina , smantana si lapte .Acest amestec se adauga la mancarea de dovleei .Se drege de sare ,piper .Se mai adauga cimbru dupa gust , iar daca vi se pare prea dulce se mai adauga 1 lingurita otet de mere .
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Printfriendly
-
Papanasi prajiti cu branza de vaci Ingrediente : 500 gr branza dulce de vaci scursa bine 3 oua 3 plicuri de zahar vanilat 250 gr fa...
-
Ingrediente : 1 kg file de pastrav cu piele 2 oua sau 2 albusuri de ou + un ou intreg 2 linguri faina 1 lingurita sare 4 linguri ulei...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu