vineri, 2 martie 2012

Lapte de pasare

Ingrediente
6 oua
16 linguri de zahar
2 l lapte
vanilie




Preparare
Albusurile foarte proaspete , se bat spuma tare , se pun 12 linguri de zahar tos si se bat pana se intaresc din nou.Daca se pune zahar in albus galustele vor creste mult si spuma nu cade.Laptele se pune in acest timp sa fiarba intr-o cratita mare , impreuna cu vanilia.Nu trebuie sa fiarba sa scada , numai sa fie fierbinte , cat timp este batuta spuma.Cu o lingura de supa , udata in lapte sau apa,se iau 2-3 galuste si se pun alaturea in laptele clocotit.Cand dau in clocot se ridica singure si atunci imediat trebuie rasturnate , sa fiarba 1 minut si pe partea cealalta.Se scot apoi cu spumiera si se aseaza una langa alta pe farfuria de servit.Se pune si restul albusului tot la fel sa fiarba.Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar;cine doreste mai dulce poata sa puna si mai mult.Se subtiaza cu 3-4 linguri lapte rece,apoi se adauga laptele fierbinte,in care au fiert galustele de albus.Se bate in continuare cu telul ca sa se lege putin.Se lasa apoi sa se raceasca si se pune in jurul galustelor,fara sa treaca peste ele.Se da la rece , apoi se serveste.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...