Ingrediente
6 oua
16 linguri de zahar
2 l lapte
vanilie
Preparare
Albusurile
foarte proaspete , se bat spuma tare , se pun 12 linguri de zahar tos
si se bat pana se intaresc din nou.Daca se pune zahar in albus galustele
vor creste mult si spuma nu cade.Laptele se pune in acest timp sa
fiarba intr-o cratita mare , impreuna cu vanilia.Nu trebuie sa fiarba sa
scada , numai sa fie fierbinte , cat timp este batuta spuma.Cu o
lingura de supa , udata in lapte sau apa,se iau 2-3 galuste si se pun
alaturea in laptele clocotit.Cand dau in clocot se ridica singure si
atunci imediat trebuie rasturnate , sa fiarba 1 minut si pe partea
cealalta.Se scot apoi cu spumiera si se aseaza una langa alta pe
farfuria de servit.Se pune si restul albusului tot la fel sa
fiarba.Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar;cine doreste mai
dulce poata sa puna si mai mult.Se subtiaza cu 3-4 linguri lapte
rece,apoi se adauga laptele fierbinte,in care au fiert galustele de
albus.Se bate in continuare cu telul ca sa se lege putin.Se lasa apoi sa
se raceasca si se pune in jurul galustelor,fara sa treaca peste ele.Se
da la rece , apoi se serveste.
Pofta buna!
vineri, 2 martie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Printfriendly
-
Papanasi prajiti cu branza de vaci Ingrediente : 500 gr branza dulce de vaci scursa bine 3 oua 3 plicuri de zahar vanilat 250 gr fa...
-
Ingrediente : 1 kg file de pastrav cu piele 2 oua sau 2 albusuri de ou + un ou intreg 2 linguri faina 1 lingurita sare 4 linguri ulei...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu